Angående attentatet mot Ship to Gaza

Det behöver förhoppningsvis inte sägas att vi i Vänsterns Studentförbund Umeå lika kraftigt som - tycks det - större delen av staden, landet och den civiliserade världen i övrigt fördömmer, och vill utrycka vår allra djupaste avsky över, apartheidstaten Israels senaste vidriga tilltag.

Ship to Gaza är en kampanj vi med ord såväl som med handling helhjärtat ställt oss bakom under våren, och vi betraktar Israels attack som riktad inte bara mot aktivisterna ombord och mot det palestinska folket, utan även mot den internationella solidariteten som sådan, och mot alla oss vars ambition det är att ha den som ledstjärna.

Det inträffade kan spontant tyckas vara ett övergrepp som saknar motstycke, vi bör dock minnas att så inte är fallet. Terror liknande den som Israel i morse utsatte de ombordvarande på fartygskonvojen för är vardagsmat för palestinier i Gaza och på Västbanken, och vad befolkningen i södra Libanon regelbundet fått genomlida under decenier vet förhoppningsvis gemene läsare av denna blogg.
Det räcker inte med att vi enas om att fördömma det som skedde 65 kilometer utanför Gazas kust, utan händelsen måste bli en väckarklocka som får oss alla att vakna ur vår kollektiva dvala och resa oss mot den helhet av förtryck och besinningslöst våld som blivit Israels signum, och av vilket morden på internationellt vatten blott utgör en liten del. Skådeplatsen var inte den vanliga, och alla offer var inte palestinier, men förövarna följde endast sin vanliga rutin - de mördade.

För Israels så kallade förvarsstyrkor ("The Israeli Defence Forces"), dess premiärminister Netanyahu och hans kumpaner, samt alla Israels försvarare - exempelvis Niklas Wykman - som understått sig att komma med allehanda patetiska och skamlösa lögner om massakern, och som framlagt orimliga resonemang till dess försvar, hyser vi ingenting annat än förakt. Ni försöker rättfärdiga ondskefulla folkrättsbrott riktade mot oskyldiga, och för detta borde ni skämmas.

De uttalanden Carl Bildt gjort, och de fördömmanden han riktat mot Israel, kan tyckas förvånansvärt sympatiska, men märk väl hur han med tydlighet klargjort att exempelvis en svensk handelsbojkott av Israel inte är vad som bör tas till, då blott "omvärldens samlade reaktion" är av värde. Vad detta i praktiken innebär är att USA - som sedan urminnes tider blockerat alla israelkritiska såkerhetsrådsresolutioner - i vanlig ordning ska få diktera vilkoren, varpå ingenting av substans kommer att hända den här gången heller.

VSF Umeå är av en annan uppfattning. Vi kan inte vänta på att förändringen ska ta sin början någon annanstans, den måste börja hos oss: i Umeå, i Västerbotten, i Sverige. Uppslutningen på Rådhustorget idag visade kart och tydligt var folkets sympatier här ligger, så låt oss göra slag i saken och ser till att informationen om detta når Knesset och Tel Aviv - bojkotta Israel!

Avslutningsvis, ett stort tack till Jonas Sjöstedt och övriga fantastiska talare vid manifestationen idag, samt givetvis till alla som deltog.

Information om israeliska varor hittar du här: http://www.bojkotta-israel.nu/

Kommentarer
Postat av: Anonym

"antisemit till Gaza"-konvojen är enbart menat som propaganda mot israel. Om man ville palestinierna väl så skulle man låta frakta in saker via israel. Den enda demokratiska staten i arabvärlden, Israel, har rätt att vidta försiktighetsåtgärder mot införandet av vapen in i Palestina. Eller finns det någon icke antisemit som tycker att det är bra och rätt när Palestinier försöker mörda israeliter??

2013-05-27 @ 16:08:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0