Välkomna på planeringsmöte söndagen den 27 mars!

Styrelsen välkomnar alla intresserade på ett planeringsmöte där VSF:s närmaste framtid kommer att avgöras. Mötets syfte är att konkretisera verksamhetsplanen för året och att bestämma hur förbundets verksamhet kommer att se ut, exempelvis huruvida vi vill anorda många små aktiviteter eller få stora, eller om vi vill satsa på aktivism utåt eller fokusera på studier inom förbundet.

Vill du vara med att påverka föreningens riktning är detta ett gyllene tillfälle! Mötet kommer att äga rum på Axtorpsvägen 42 (i Berghem, bara några minuters gångväg från universitetet) på söndag 27/3 kl 16.00. De som vill ha vägledning till lokalen möter vi upp i Lindellhallen kl 15.45.

Om du kommer senare och har problem att hitta fram eller så, ring gärna Viktor på telefon 0738109337.


TILLSAMMANS ÄR VI LIKA KLOKA SOM HUNDEN PÅ BILDEN!

Kaffe och politik - dags för MEDLEMSMÖTE!


Ja, torsdagen den 17 mars är det åter dags för medlemsmöte!

Platsen är sal 313 i samhällsvatrhuset, och tiden är klockan 18.00.
I vanlig ordning ses vi dock utanför UB i Lindellhallen en kvart innan, d.v.s. runt 17.45, så att alla hittar och kommer fram ordentligt.


Det blir förstås mycket solidaritet och politik, men även kaffe ska vi göra vårt yttersta för att ordna!

Ta med en kamrat och kom, vi ses där!

// VSF Umeå

Kvinnovecka på Umeå Universitet!


Den 8:e mars firas den Internationella kvinnodagen världen över och Vänsterns Studentförbund, VSF tar del i firandet genom att, tillsammans med ABF mfl, under vecka 10 arrangera föreläsningar, work-shops och filmvisningar - alltså en hel kvinnovecka som syns och hörs på Umeå universitet! Ambitionen är att lyfta feministiska frågor och att belysa kvinnors situation, globalt och lokalt. Vi hoppas väcka tankar, samtal och engagemang för fortsatt kvinnokamp!Nedan följer ett schema för veckan:

Måndag 7mars:


12.00 Filmvisning: "Hitmusik – konsten att sätta rytm på revolt", en film om framväxten av en feministisk musikscen, gjord av filmkollektivet råFilm.
She’s got the beat kommer sedan och pratar om sin verksamhet.
Plats: Samhällsvetarhuset, Lindellhallen - Hörsal ATisdag 8mars:

12.00 Den ofullständiga urbana demokratin – Föreläsning med Chris Hudson från statsvetenskapliga institutionen. Kommer universitetet någonsin att bli jämställt? – Föreläsning med Karin Ågren, jämställdhetshandläggare vid samhällsvetenskaplig fakultet. (Båda föreläsningarna är anordnade av Gröna studenter, Umeå Socialdemokratiska Högskoleförening, Liberala studenter, Centerstudenter och Vänsterns studentförbund)
Plats: Samhällsvetarhuset, Lindellhallen - Hörsal B
För mer info klicka här.
18.00 Demonstrera med tjejjouren i Umeå! ( www.kvinnojoureniumea.se/var-jour/tjejjouren ) Alla deltagare möts på grusplanen bakom Mimerskolan och går en rutt i stan. Det avslutas på torget med tal och eventuella musikinslag. Demonstrationen är arrangerad av tjejjouren i Umeå men gå gärna med VSF i tåget, vi kommer definitivt att vara på plats!
För mer info klicka här.
19:00 Vänsterpartiet Umeå firar kvällen med att visa filmen ”Sisters in law” som handlar om två starka kvinnor i Kamerun. En åklagare och en jurist som förändrar samhället med hjälp av lagen.  Efter filmen bjuder vi på semla och samtalar om systerskap.
Plats: Folkets bio, Haga.
För mer info klicka här.Onsdag 9mars:

12.00 Feministiska perspektiv på psykologi: Vår erfarenhet är att den traditionella psykologin inte på allvar uppmärksammar kulturella värderingar och ojämlika strukturers betydelser när den producerar kunskap om ting som människans tankar, känslor och handlingar. Kom och lyssna på vad som gått snett och hur det går att förändra! Föreläsning med psykologstudenterna Fanny Skarin och Julia Narvola. Plats: Samhällsvetarhuset, Lindellhallen - Hörsal A
15.00 Feminism, aktivism och mobilisering. Vilka krafter har feminismen? – Miriam Acuna från Interfem gästföreläser Plats: Samhällsvetarhuset, Lindellhallen - Hörsal DTorsdag 10mars:

12.00 Kvinnojouren kommer och gästföreläser
Plats: Samhällsvetarhuset, Lindellhallen - Hörsal D
15.00 Feministiskt självförsvar – Tjejer är välkomna att prova på! Plats: Samhällsvetarhuset, S313 (Ligger en trappa upp från entréplan)Fredag 11mars:

12.00 Bör feminism handla om något mer än genus? – Föreläsning med Åsa Gustavsson från sociologiska institutionen (ca 30 min) Plats: Samhällsvetarhuset, Lindellhallen - Hörsal D- Vi tipsar också alla kvinnor, transpersoner och barn att gå på Feministfestivalen 11-13 mars på Klossen vid Ålidhems centrum.
Mer info på http://www.umeafeministfestival.se/

RSS 2.0