Efterspelet

Polisens agerande, oavsett man gillade det eller såg det för den vidriga odemokratiska insatsen det var, har fått lite förväntat efterspel.

En folkpartist (no surprise there) vill att svenska polisen ska få samma befogenheter som de danska. Galet säger vi, och hoppas ni alla håller med oss.

Västerbottensnytt har hela historien, som inkluderar en anmälan mot de danska poliserna! Damn straight :)

Kamratligen
/VSF

Länkar till tankar om klimatmötets "beskyddare"

Här kommer ett par länkar rörande den danska polisens fruktansvärda metoder under demonstrationerna i Köpenhamn i helgen:

Västerbottens Folkblad: "Det här är en skandal"

Västerbottensnytt: Umeungdomar satt fängslade i timmar

Dagens Konflikt: Lugn - till vilket pris?

Danska Amnesty: Politiaktion var ude af proportioner

Västerbottens-Kuriren: Umebor greps av polis i Köpenhamn

Blir ni upprörda?
Det blir vi också!

Umeungdomar haffade i Köpenhamn

Än en gång har polisen valt sida. De väljer att bevara status quo, att skydda överhögheten mot den "farliga pöbeln". Offren denna gång, förutom givetvis demokrati och den anständiga ärbarheten, var ungdomar från Björkarnas Stad.

Polisen ska väl ändå finnas till för att skydda befolkningen? Inte skydda eliten? Folket är inte fienden, folket ska inte rädas sin eliten, eliten ska rädas folket.


Västerbottensnytt har hela historien, i alla fall allt som vi kan veta just nu.

VSF abroad...

..eller... åtminstone några av oss...

Som förhoppningsvis få missat pågår för fullt ett så kallat klimattoppmöte nere i vårt södra grannland Danmark, närmare bestämt i Köpenhamn. Förhoppningen med mötet är att världens ledande politiker ska ta sig i kragen och faktiskt knåpa ihop lite bindande överenskommelser om att exempelvis få ner koldioxidutsläppen.

Men förhoppningar och verklighet går sällan hand i hand, så VSF Umeås egen Bore Sköld arrangerade helt enkelt en bussresa ner till toppmötet där han och nästan 50 andra ska se till att politikerna sköter sig.

Följ bussresan och dess resandes äventyr i Västerbottensnytt , deras inslag samt i VF (för övrigt bästa bladet i stan) för mer, och delvis annan, information.

Kamratligen

/VSF Umeå

Stående möten

För att hålla ruljansen igång har VSF numera en stående mötestid och möteslokal. Det må ha tagit nästan hela höstterminen, men vi är nöjda med våra framsteg :)

Våra möten är öppna först och främst för medlemmar, men då vi gärna ser en stor och stark Vänsterkraft på Universietet är även sympatisörer och annat trevligt folk välkomna. Häcklare undanbedes, men i brist på annan underhållning kan ni eventuellt släppas in.

Mötena hålls:
Varje TISDAG,
klockan 15.00,
i sal S208.

Dagordning skickas ut veckan före till mailinglistan. Vill man stå med på denna eminenta mailinglista, och således kunna komma på mötena liiite mer förberedd (spontanitet och snabba och tvära kast funkar dock ofta det med) är det bara att skicka ett mail till vsfumea@hotmail.com så ordnar vi det.

Kamratligen er
/VSF

RSS 2.0