Kårval 2010 – rösta på vänstern för jämlikhet och rättvisa!

Det är nu åter dags att välja vilka som under det kommande året ska representera oss studenter i kåren, vilken enligt oss bör återgå till att vara vad det ursprungligen var tänkt – vårt fackförbund. Det innebär att kåren ska ta smällarna åt dig, samt aktivt jobba för högre studentinflytande och stärkt utbildningsbevakning.

 

Vi i VSF menar att studier måste vara på lika vilkor för alla. Så är det dock inte idag, då de gamla klass- och könsorätvisorna är plågsamt närvarande inom den högre utbildningen. Socialistisk och feministisk kamp är en livsnödvändighet i den akademiska värld där kvinnor utgör 60 procent av de studerande på grundutbildningar men bara 19 procent av alla professorer, där liten eller ingen hänsyn tas till studerande föräldrar (varav två tredjedelar är kvinnor, och varav studenter från arbetarklassen är starkt överrepresenterade), där HBTQ- och genusperspektiv på något märkligt vis – ambitiösa och politiskt korrekta kursplaner till trots – ständigt liksom faller bort, och där högerregeringens politik ytterligare sänker vår levnadsstandard och därmed gör utbildning ännu mindre attraktivt (om ens möjligt) för den som inte kommer från en välbärgad bakgrund och erbjuds uppbackning av mor eller (vanligare) far.

 

Ta gärna del av hela vårt valmanifest då det, inom mycket kort, läggs upp på denna blog. Hur du sedan rent praktiskt går till väga för att rösta rött kan du läsa om här. Vill du därefter komma med oss i kampen för ett solidariskt utbildningsväsen och ett samhälle fritt från borgerlighet är det bara att komma förbi något av våra bokbord i Lindelhallen, eller dyka upp på något medlemsmöte (se information i en tidigare post). Kontakta oss kan du göra på [email protected].

 

Våra kandidater

1. Joakim Mäki

2. Diana Zanzi Ferrando

3. Bore Sköld

4. Sofia Hagström

5. Andreas Mångberg

6. Emmeili Sjögren

7. Peter Möller

8. Weidan Gong

9. Robin Myte

10. Susanna Sundelin

11. David Manninen

12. Matilda Svärdén

13. Anton Björk

14. Edward Lundqvist

15. Per-Johan Berg

16. Nicklas Boman

17. Daniel Nyström

18. Mattias Sehlstedt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0